За безплатна информация за нови статии, промоции и продукти от AROMARELAX.EU, моля въведете вашето име и валиден имейл.masaji125.jpg
Начало Курсове
ВНИМАНИЕ: Този сайт дава обща информация за ароматерапията и масажните терапии и не заменя консултацията със специалисти!!! Авторката не носи отговорност за проведено самолечение!!!
Курсове Печат Е-мейл
 Г Р А Ф И К
Вид курс/уъркшоп
Начална дата
Часове Цена

Класически масаж
  (съботно - неделен)

при сформиране на група

150 ч
(6 седмици)

550* лв

Класически масаж
  (понеделник - петък)

при сформиране на група

150 ч 

(4 седмици)

550* лв

Класически масаж
  (индивидуално обучение)

- - 1000 лв
Антицелулитни терапии
При сформиране на група

7 ч
  (1 ден)

90 лв (80 лв)

Спа терапии - пилинг,
шоколад, вулканични камъни,
билкови торбички

При сформиране на група

20 ч
  (3 дни)

220 лв (200 лв)

Основи на ароматерапията
  (редовно обучение)

При сформиране на група

40 ч
  (4 недели)

300 лв (270 лв)

Основи на ароматерапията
  (дистанционно обучение)

-  - 400 лв (370 лв)
 Тай масаж на ходилата
 При сформиране на група
 16 ч
(2 дни)

 200 лв (180 лв)

  * При заплащане на цялата сума предварително  - отстъпка от 50 лв.

Цените в скоби са за наши курсисти, завършили курса по класически масаж
Условия за записване и провеждане на курсовете
Местата са ограничени! Запазването на място става след внасяне на капаро (50% от цената на курса) след предварително обаждане по телефона или изпращане на e-mail.
Моля, разгледайте програмите на курсовете по-долу!

КУРСОВЕ ПО КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ - 150 часа
Издава се лицензиран сертификат на МОН, валиден и в чужбина
(лиценз №200212019)
Курсът е предназначен за тези от вас, които искат да се занимават професионално с масажи, както и за тези, които искат да се запознаят с масажните техники и да ги прилагат на свои близки с лечебна цел или просто за релакс. Заповядайте! Ще бъде интересно!

ПРОГРАМА

1. История на масажа

2. Класификация на видовете масаж

3. Физиологично влияние върху органите и системите

    - кожа
    - лимфа
    - кръвоносна система
    - скелетна мускулатура
    - стави
    - нервна система

4. Показания и противопоказания

5. Хигиенни изисквания

    - към работното помещение
    - към масажирания
    - към масажиста

6. Намазващи средства /Ароматерапия /

7. Масажни похвати

    - поглаждане
    - разтриване
    - омачкване
    - ударни похвати
    - вибрация

8. Масаж на отделни части на тялото

    - гръб/лумбо-сакрална област/масажна яка
    - долни крайници
    - горни крайници
    - корем
    - гърди
    - лице
    - глава

9. Преглед на други видове масаж - шиацу, рефлексотерапия, акупресура и др.
10.
Маркетинг и реклама
11.
Работа с клиенти

В курса се изучават още меден, ароматерапевтичен, козметичен и вендузен масаж. По време на курса се работи само с натурални ароматерапевтични продукти и курсистите се обучават да различават синтетичните от натуралните продукти и аромати, какво представлява сертифицираната биокозметика. С една дума – нашите курсисти работят с продуктите на бъдещето. А това е нещо, което интелигентните клиенти оценяват. Повече за натуралната козметика търсете в Статии – Вредни химикали в козметиката (част първа и втора) и Сертифицирана биокозметика.

На курса получавате:

 • Работни материали, които остават за вас
 • 10% отстъпка при закупуване на етерични масла, аромалампи, хидрозоли, биокозметика и т.н
 • Държавен сертификат

Образованието е инвестиция! Smile


УЪРКШОП ПО АНТИЦЕЛУЛИТНИ ТЕРАПИИ

  Уъркшоп по антицелулитни терапии      Уъркшоп по антицелулитни терапии      Уъркшоп по антицелулитни терапии 
 

Уъркшопа по антицелулитни терапии включва:

•    оценка на състоянието на клиента и вида на целулита
•    препоръчителен хранителен и двигателен режим
•    изготвяне на индивидуална програма
•    антицелулитен пилинг
•    антицелулитен масаж
•    ароматерапията в помощ на целулита
•    използване на помощни средства – масажори, вендузи
•    прилагане на маски, серуми, обвивания
•    продукти за домашна употреба и т.н.

 


УЪРКШОП ПО СПА ТЕРАПИИ

  Спа терапии  Спа терапии Спа терапии

Курса по спа терапии включва:

•    Пилинг – цяло тяло
•    Шоколадов масаж – натурални продукти
•    Масаж  билкови торбички
•    Масаж с вулканични камъни

Повече информация за отделните терапии можете да намерите в Статии / Спа масажи.

Образованието е инвестиция! SmileКУРСОВЕ ПО ТАЙ МАСАЖИ
Тай масажи  Тай масажи на ходилата  Тай масажи  
ТРАДИЦИОНЕН ТАЙ МАСАЖ
Древен метод на тайландската традиционна медицина, при който се обработват всички мускули и стави. Използват се стречинг позиции, които допълват и засилват ефекта от масажа. Според тайландската медицина SEN SIB се движи по десетте основни енергийни канала, като въздейства на тялото за подобряване на тонуса и спокойствието на духа.
Тай масажа представлява директен натиск върху мускулите по цялото тяло и разтягане, като така подпомага релаксиране или възстановяване на опорно-двигателния апарат, включващ кости, стави, мускули, нерви, лигаменти. Подобрява мускулната работа, облекчава мускулното напрежение, детоксикира мускулната маса, релаксира сухожилията , засилва подвижността на ставите, намалява сковаността. Масажът стимулира  чувствителността, като намалява усещането за болка, увеличава чувствителността на кожата и рефлекторно подобрява функцията на вътрешните органи, като стомах, черва и т.н.
ТАЙ МАСАЖ НА ХОДИЛАТА
Това е форма на зонотерапия. Според тайландската медицина по цялата площ на ходилото са разположени проекции на всички органи и системи в тялото. Като обработваме  двете ходила стимулираме целия метаболизъм на тялото и подобряваме функцията на вътрешните органи. Като цяло тя се препоръчва, когато не желаете масаж на цялото тяло или просто след продължително ходене и натоварване на краката.
Тай масаж на ходилата е нежен метод за релаксация на физиката и психиката. Включва техники за загряване на ходилата, обработване на рефлексни зони с дървен стик и пръсти. За по-пълноценно усещане е включен кратък масаж на крака, длани, ръце, рамене и врат.
Курсът дава възможност на завършилите да прилагат едночасов релаксиращ масаж на ходилата.
Провежданите курсове по традиционен тай масаж и тай масаж на  ходилата са подходящи както за професионалисти работещи в SPA центрове, хотелски персонал, терапевти искащи да включат нови умения в сегашната си практика, така и за любители готови да изследват прекрасната култура и традиции на древното лечебно изкуство.
Преподавател: Иван Шивачев е специалист с повече от десет годишен опит в сферата на източните масажи и афилиран преподавател към Thai Massage School of Chiang Mai, Тайланд, единственото акредитирано от Правителството, Министерството на образованието и Кралското семейство училище за професионално обучение по Тай масаж и подготовка на квалифицирани кадри в света.
Дипломиран е в програмата Government Certified Thai Massage Professional and Teacher Training. Провежда обучения по Тайландски и Японски масаж в България, Испания, Италия и Съединените щати. В чужбина многократно е канен като консултант и инструктор по стречинг и йога в специализирани семинари за танцьори и музиканти.

Образованието е инвестиция! Smile


КУРСОВЕ ПО АРОМАТЕРАПИЯ

Курсовете по ароматерапия са подходящи за масажисти, козметици, медици и за всички, които се интересуват от алтернативна терапия без странични ефекти. За всички, които вече използват ароматерапевтични продукти и за тези, на които предстои да навлязат във вълнуващия свят на ароматерапията. Ароматерапията става все по-популярна, наред със световната тенденция към ползване на натурални продукти, както в лечебните средства, така и в козметиката.

„Случаят с 13-годишното момче с лимфом на Ходжкин и желанието на семейството му да потърси лечение с природни средства, дори под заплахата да бъдат преследвани от закона, е вторият такъв случай в Америка (подобни случаи има и в други страни), който привлича вниманието на нацията. Той ни напомня колко е важно да запазим правата над собствените си тела, разум и дух, особено когато става дума за нашето собствено здраве. Американската асоциация за свобода на здравето (www.healthfreedom.net) прокара Закона за свободния избор на лечение, който позволява на лечителите, практикуващи алтернативни терапии (в това число  ароматерапевтите и билколечителите) да практикуват и рекламират своята дейност легално. Изчислено е, че повече от половината американци използват алтернативни методи на лечение. Много експерти вярват, че достъпа до такива терапии ще намали значително разходите за здравеопазване.  Алтернативните терапии са се доказали за безопасни през хилядолетията, а легализирането и прилагането им под надзора на специалист ги прави напълно приемливи. Осем щата вече са приели този закон – Аризона, Калифорния, Айдахо, Луизиана, Минесота, Ново Мексико, Оклахома и Роуд Айлънд.”
Джейд Шутс – директор на East-West School fоr Herbal and Aromatic Studies, Северна Каролина.  

Няколко причини да се обърнете към ароматерапията
1. Лесен и приятен начин за решаване на множество ежедневни проблеми – настинка, главоболие, нервно напрежение, лошо настроение, мускулни болки и др.
2. Ароматерапията е необходимост за хора с алергии и чувствителни кожи. Макар че враговете на природните терапии твърдят, че естествените продукти предизвикват повече алергии, истината е че задръстването с химикали от храната, козметиката, облеклото, мебелите, замърсената вода и въздуха води до зачестяване на алергиите.
Що се отнася до козметиката, начините да избегнете проблема е да използвате сертифицирана биокозметика или да се научите да изготвяте някои продукти сами – напр. кремове, мехлеми, масажни масла, масла за вана, соли, скрабове, парфюми  и др. Ползата – приемлива цена и сигурност във вложените продукти.

Станете част от терапията на бъдещето!


КУРСОВЕ

Основи на ароматерапията (40 часа) – редовно и дистанционно обучение
Курс по аромакозметика* (40 часа)
Курс по аромапсихология* (40 часа)
Курс за медици* (40 часа)

* Забележка: Задължително условие за записване на курсовете по аромакозметика, аромапсихология и курса за медици е успешно завършен курс по основи на ароматерапията и издържан входящ тест.

Основи на ароматерапията (40 часа) – редовно и дистанционно обучение

ПРОГРАМА
(за редовно и дистанционно обучение)

Ден 1
Въведение в ароматерапията
История и съвремие
Начини за производство на етерични масла
Съхраняване на етеричните масла
Правила за употреба
Противопоказания
Начини на прилагане

Ден 2
Обоняние
Психология на етеричните масла
Етерични масла
Растителни масла

Ден 3
Химичен състав на етеричните масла
Техники за изготвяне на ароматерапевтични продукти - масажни масла, кремове, соли за вана, мехлеми
Помощ при здравословни проблеми

Ден 4
Морфология
Физиология на кожата
Грижа за кожата
Изпит

Сертификат се получава след представяне на 3 казуса.

На курса получавате:

 • Над 100 страници работни материали, които остават за вас
 • 10% отстъпка при закупуване на етерични масла, аромалампи, хидрозоли, биокозметика и т.н
 • Сертификат

Дистанционно обучение

Дистанционното обучение (само за основи на ароматерапията) е за тези от вас, които нямат възможност да пътуват. За всички останали препоръчвам присъственото обучение – липсата на време не е извинение. За да запишете дистанционно обучение е желателно да сте поне малко запознати с ароматерапията и да сте използвали етерични масла. Обучението протича на 4 етапа, като на всеки етап получавате консултации. Преди преминаване към следващо ниво се попълва тест. Сертификат се получава след успешно издържан финален изпит и представяне на 3 казуса.

Курс по аромакозметика* (40 часа)

Курсът по аромакозметика е подходящ за козметици, масажисти, всички които страдат от алергии и имат чувствителна кожа, имат малки деца или просто обичат да приготвят козметиката си сами.

ОСНОВНИ ТЕМИ
• Анатомия и физиология на кожата, функции  на кожата
• Видове кожа, анализ
• Кожата като средство за проникване на етеричните масла в тялото
• Общи терапевтични ползи на етеричните масла за мускулно-скелетната, нервната, кръвоносната, лимфната и имунната система
• Въздействие на етеричните масла върху кожата 
• Безопасно използване на етеричните масла
• Разчитане на данните за етеричните масла
• Подробно запознаване с 24 етерични масла, въздействие върху кожата и психиката
• Билкови извлеци
• Растителни масла
• Хидрозоли
• Начини на прилагане
• Решаване на често срещани кожни проблеми
• Процедури за целулит, акне, зряла кожа, чувствителна кожа, суха кожа, дехидратирана кожа, за предпазване от слънчевите лъчи, за поддържане на тен, за предпазване от бръчки, за здрава коса и др.
• Друго – изготвяне на продукти за лечение на рани, за различни типове кожа - кремове, масла, тоник, мехлеми и др.

На курса получавате:

 • Над 100 страници работни материали, които остават за вас
 • 10% отстъпка при закупуване на етерични масла, аромалампи, хидрозоли, биокозметика и т.н
 • Сертификат

Курс по аромапсихология* (40 часа)
Курсът по аромапсихология е подходящ за психолози, масажисти, козметици, медици и за всички, които са подложени на стрес. В курса се изучават начини за справяне със стреса, значението на имунната система за здравето и др.
ОСНОВНИ ТЕМИ
• Изследване на сетивото обоняние
• Нервна и ендокринна система
• Терапевтични етерични масла за нервната и ендокринната система 
• Разбиране въздействието на маслата върху двете системи
• Имунната система
• Стрес и имунитет; психоневроимунология 
• Ароматерапия и имунната система
• Етерични масла за имунни разстройства
• Анатомия на обонянието
• Нобелова награда за разгадаване тайните на обонянието
• Лимбичната система и потенциални ползи на прилагане на ароматерапията чрез обоняние 
• Ароматерапия, обоняние и емоции
• Ароматите и паметта, асоциациите, ответната реакция
• Липса на обоняние, проблеми
• Какво е стрес – симптоми, видове
• Стрес и здраве
• Релаксацията като лечение
• Управление на стреса
• Изготвяне на ароматна програма срещу стрес
• Подбор на масла по морфологичен признак

На курса получавате:

 • Над 100 страници работни материали, които остават за вас
 • 10% отстъпка при закупуване на етерични масла, аромалампи, хидрозоли, биокозметика и т.н
 • Сертификат

Курс за медици* (40 часа)
Курсът за медици е подходящ за лекари, рехабилитатори, медицински сестри и всички медици, които искат да съчетаят знанията си с алтернативни терапии.
ОСНОВНИ ТЕМИ
• Анатомия и физиология (кратък преглед)
• Пътища за проникване на маслата в тялото
• Мускулно-скелетна система – артрит, остеоартрит, бурсит и др.
• Дихателна система – бронхит, пневмония, астма, грип и др.
• Храносмилателна система – гастрит, констипация, синдром на раздразненото черво, лошо храносмилане и др.
• Репродуктивна система – ПМС, менструални проблеми, менопауза, простатит и др.
• Сърдечно-съдова система – варикозни вени, високо и ниско кръвно налягане, атеросклероза и др.
• Отделителна система – цистит, уретрит  и др.
• Кожа и кожни проблеми
• Имунна система и стрес
• Изучаване на лабораторни изследвания
• Принципи на холистичната ароматерапия; съчетаване с други терапии
• Консултиране и цели на терапията

На курса получавате:

 • Над 100 страници работни материали, които остават за вас
 • 10% отстъпка при закупуване на етерични масла, аромалампи, хидрозоли, биокозметика и т.н
 • Сертификат

Образованието е инвестиция! Smile