Петя Пеева, гр. Бургас 8000, GSM: 0887 634891, aromarelax@abv.bg

Посетете ни във Фейсбук

За безплатна информация за нови статии, промоции и продукти от AROMARELAX.EU, моля въведете вашето име и валиден имейл.jena c cvete.jpg
Начало
ВНИМАНИЕ: Този сайт дава обща информация за ароматерапията и масажните терапии и не заменя консултацията със специалисти!!! Авторката не носи отговорност за проведено самолечение!!!
Печат Е-мейл
„Бизнесът на бъдещето” от Ричард Брансън изд. AMG Publishing
„Ако имахме справедливост, нямаше да се нуждаем от благотворителност” Ралф Нейдър
Можем ли да преосмислим живота и бизнеса си и същевременно с това да спомогнем за осъществяването на положителна промяна в света? Ричард Брансън вярва, че това е възможно и с присъщия си искрен, убедителен и мотивиращ стил представя на вниманието ни визията си за  бъдещето. Време е да преобърнем изцяло представите си за капитализма – да променим йерархията на ценностната си система, да преориентираме фокуса на вниманието си от стремежа да печелим към грижата за хората в нужда, общностите и планетата. Бизнесът на бъдещето ще вдъхнови всеки читател да пожелае промяната, показвайки ни колко лесна стъпка за бизнеса и за отделния човек е приемането на нов и съвременен модел на действие. Ако превърнем извършването на социално значими дейности и разрешаването на неотложни глобални проблеми в своя мисия, работата ни ще бъде не само източник на финансови средства, но и ще внесе в живота ни радост и гордост от това, с което се занимаваме. Правете добро и ще успеете! Това е бизнесът на бъдещето.
..............
Обикновените хора стават все по-чувствителни към несправедливостта. Не е добре, когато почти половината от населението на Земята преживява с по-малко от 2 долара на ден, а двама от всеки трима няма достъп до чиста питейна вода. Този дисбаланс не засяга само бедните нации; в богата държава като САЩ повече от два милиона младежи живеят на улицата. Никой от тях не избира доброволно този начин на живот – те просто нямат друг избор. Някои от тези бездомници са едва на 12 години. Много от тях са избягали от банди или ужасяващите условия вкъщи. Или просто са били изгонени.
............
С Нора се запознахме в едно малко село на 45 минути от Йоханесбург. Насред черен път се виждаше тенекиената барака, около която бяха насядали ято осиротели деца от СПИН семейства и търпеливо чакаха да бъдат нахранени. Към кръга непрекъснато се присъединяваха още деца, изникващи като сенки Бог знае откъде. През това време Нора готвеше в тясната барака. В две огромни  тенджери тя бъркаше царевична каша – обичайната храна на тези хора, при това много евтина. Беше приготвила и някакви задушени зеленчуци, но без месо. Нора никога не готвеше месо, но неизвестно как успяваше да осигури достатъчно храна за повече от 200 изключително бедни деца. Нора беше посветила живота си  и беше впрегнала цялата си предприемчивост, за да помага на тези гладни и бездомни деца от околността. Беше приютила много от тях и те спяха  в претъпканата барака. Без Нора тези сирачета бяха обречени на гладна смърт. След тази среща Върджин помогна на Нора да изгради 2-3 малки постройки до своята барака. Доставихме на Нора хранителни запаси и й помогнахме да засади зеленчукови градини, за да продава или заменя излишните зеленчуци.
...............  
През годините фонда Върджин Мъни Гивинг (подобно на DMS кампаниите в България) се превърна в онлайн платформа за над 4000 благотворителни инициативи на територията на Великобритания, които даряват средства за хиляди събития и персонални изяви. През първата година фонда събра 2 милиона лири от дарения. Уебсайтът регистрира до 25 000 уникални посещения дневно. Лондонският маратон също участва в събирането на спонсорски средства.
...............
Всяка година 1.5 милиона деца във Великобритания биват подлагани на насилие или са изоставяни. 1.1 милиона деца живеят с родители наркомани. Отделно от това още 2 милиона деца са крайно уязвими по един или друг начин. Всяка година средно 550 000 от тях са насочвани към социалните служби. Кидс Къмпани днес се грижи за около 140 000 деца, главно от Лондон.
.................
Участниците в експеримента Смяна на местата не се бръснаха цяла седмица, навлякоха стари джинси и непрани тениски, оставиха вкъщи портфейлите и ключовете си и тръгнаха да скитат из вече не толкова приветливите улици. В продължение на 24 часа те обикаляха из града без каквито и да е средства, без покрив на главата, без да има на кого да се обадят, без дребни дори за кафе. Ако имаха нужда от нещо, трябваше да просят. След експеримента те признаха, че преживяването е било изключително трудно и страшно. А беше продължило едва 24 часа. На моменти бяха изпитали ужас. Не можеха да се представят да живеят по този начин. Всъщност всеки един от тях знаеше, че след 24 часа ще се върне у дома. Една четвърт от бездомниците навън бяха деца. От своето създаване РеДженърейшън е инвестирала 7 милиона долара, за да реши проблема с безпризорните деца.

„Благополучието е резултат от правене на добро. Това е смисълът на капитализма” Ралф Уолдо Емерсън
 
Следваща >