За безплатна информация за нови статии, промоции и продукти от AROMARELAX.EU, моля въведете вашето име и валиден имейл.aromatherapy333.jpg
Начало Книги/Библиотека
ВНИМАНИЕ: Този сайт дава обща информация за ароматерапията и масажните терапии и не заменя консултацията със специалисти!!! Авторката не носи отговорност за проведено самолечение!!!
Стартира новата услуга Заемане на книги

Условия за ползване:
1. Само за клиенти и курсисти
2. Срок на заемане - 1 месец
3. Депозитът е равен на стойността на книгата
4. Възстановява се 100% при връщане на книгата в срок

Списък:
1. Изкуството на ароматерапията - Робърт Тисеран
2. Ухание и здраве - Робърт Тисеран
3. Фън шуй ароматерапия - Джейми Лин
4. Световната конспирация срещу здравето - Атанас Гълъбов
5. Окована свобода - Атанас Гълъбов
6. Отровните родители - д-р Сюзън Форуърд

Моля, пазете книгите и приятно четене!Печат Е-мейл
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ЛИТЕРАТУРА
Ново„Бизнесът на бъдещето” от Ричард Брансън изд. AMG Publishing
„Ако имахме справедливост, нямаше да се нуждаем от благотворителност” Ралф Нейдър
Можем ли да преосмислим живота и бизнеса си и същевременно с това да спомогнем за осъществяването на положителна промяна в света? Ричард Брансън вярва, че това е възможно и с присъщия си искрен, убедителен и мотивиращ стил представя на вниманието ни визията си за  бъдещето. Време е да преобърнем изцяло представите си за капитализма – да променим йерархията на ценностната си система, да преориентираме фокуса на вниманието си от стремежа да печелим към грижата за хората в нужда, общностите и планетата.
Продължава...
 
Печат Е-мейл
АРОМАТЕРАПИЯ

В България все още няма голямо изобилие от книги за ароматерапия, нито пък са толкова нови, колкото ми се иска. Тъй като ароматерапията е наука, която продължава да се развива, искрено се надявам на българския пазар да започнат да се появяват по-нови издания и издателите да се консултират със специалистите в тази област.

Продължава...
 
Печат Е-мейл
МАСАЖИ

Дори и да не се занимавате с масажи професионално е добре да владеете основни масажни техники, които да прилагате на близки и любими хора, а защо не и за самомасаж. Едно добро начало може да бъде книгата на Лусинда Лайдъл, която запознава с класическия масаж, шиацу и рефлексотерапията. В книгата има илюстрации към всяка масажна техника. 
 

Продължава...
 
Печат Е-мейл
МЕДИЦИНА
„Китайска медицина” за всеки ден от Кристине Ли изд. Софтпрес
НовоИзключително приятна за окото и полезна книга с достъпни рецепти, които представят методите на традиционната китайска медицина. Над 70 рецепти със снимки според учението за 5-те елемента – вода, земя, метал, огън и дърво. Не се колебайте да приложите уханните и екзотични домашни средства, които авторката е събирала по време на следването и пътуванията си из Китай и прилага от дълги години в собствената си медицинска практика в Хамбург.
Продължава...
 
Печат Е-мейл
ХРАНЕНЕ
 „Здравословно отслабване. Хранене и здраве” от д-р Атанас Михайлов изд. Изток-Запад
НовоНа пазара е новата книга на д-р Атанас Михайлов. Тя предлага режим на хранене, който позволява да сме здрави и слаби (и сити), както и еднодневни разтоварващи схеми и 3-дневни детоксикации. Прочетете тази книга, ако не знаете следното:
Продължава...
 
Печат Е-мейл
АЛТЕРНАТИВНИ ТЕРАПИИ

Древната наука за живота Аюрведа ни учи как да разчупим оковите на болестта и да открием една нова реалност, наречена абсолютна хармония или съвършено здраве. Специалистите в Аюрведа определят вашата доша (тип) и съответно подходящия хранителен и двигателен режим, етерични масла и билки. Ако искате да научите как да балансирате вашата доша, как се прави панчакарма, широдара, абхиянга и пулсова диагностика, прочетете тази книга, написана от човека, популяризирал Аюрведа в Америка. 

Продължава...
 
Печат Е-мейл
БИЗНЕС И РЕКЛАМА
„Колапсът. Човешките общества между успеха и провала”  от Джаред Даймънд изд. Изток-Запад

НовоЕдна от основните поуки на колапсите, в които изпадат обществата на маите, анасазите, обитателите на Великденския остров и всички останали в миналото (а и от скорошното рухване на Съветския съюз), е тази, че стремителният упадък на едно общество може да започне само едно-две десетилетия, след като то е достигнало и своя апогей като брой на населението, богатство и мощ. В този смисъл траекториите на тези общества не следват обичайния ход на човешкия живот, чийто упадък настъпва бавно и постепенно, със стареенето. И причината е съвсем проста:

Продължава...
 
Печат Е-мейл
ПСИХОЛОГИЯ
„На светло. Отвъд затвора на депресията” от Дороти Роу изд. Прозорец
НовоПомогнала на хиляди хора да напуснат завинаги затвора на депресията, книгата разкрива пътя към разбирането на това душевно състояние, на неговите предпоставки в опита на всеки човек и към намирането на изход от него. Дороти Роу, изтъкнат клиничен психолог с дългогодишна практика доказва, че депресията не е заболяване или умствено разстройство, а предпазно средство срещу болката и страха, към което може да прибягваме всеки път когато ни се случи беда или открием, че животът ни не е такъв, какъвто сме смятали. Депресията е нежелано последствие от начина, по който възприемаме себе си и света. Като се научим как да тълкуваме събитията в живота си, можем да променим тези тълкувания и да постигнем по-щастливо и пълноценно съществуване.
„ Каква е разликата между това да сте в депресия и да сте нещастни? Разлика има и когато сте били и в двете състояния, знаете каква е тя.
Продължава...
 
Печат Е-мейл
ДРУГИ КНИГИ
„Скъпа, няма не мога” от Алисън Пиърсън изд. Бард
Ново1.37: Как стигнах дотук? Може ли някой да ми обясни? Не в тази кухня, имам предвид в този живот. Сутрин е - преди коледния концерт в училището, а аз налагам с точилката пайове със стафиди и плодове. Не, нека да съм пределно ясна, по-скоро прилагам тормоз над готовите сладкиши, което като цяло е много по-труден и деликатен процес.
След като ги разопаковам от луксозните им опаковки, измъквам пайовете от фолиото, слагам ги на дъската за рязане и стоварвам точилката върху безупречната им набрашнена повърхност. Уверявам ви, не е толкова лесно, колкото изглежда. Ако удариш пая твърде силно, се получава нещо като реверанс, изпълнен от дебелана - краищата на тестото се издуват и плодовата плънка изтича навън. Но с един премерен замах - представете си удар, достатъчен да размаже малък бръмбар - се получава намачкана ронлива повърхност, което придава на пая вид на домашно приготвен. Домашният вид е целта ми. Домът е там, където е сърцето. Домът е мястото, където добрата майка пече сладкиши за децата си.
И цялото това главоболие само защото преди десет дни Емили се върна от училище с писмо, сега закрепено на хладилника с магнит с образа на Тинки Уинки, в което се обръщаха към нас, родителите, с молба, дали не бихме могли да се включим доброволно с подходящи празнични лакомства в коледното тържество, което организираха винаги след коледния концерт.
Продължава...