За безплатна информация за нови статии, промоции и продукти от AROMARELAX.EU, моля въведете вашето име и валиден имейл.flower03.jpg
Начало Статии
ВНИМАНИЕ: Този сайт дава обща информация за ароматерапията и масажните терапии и не заменя консултацията със специалисти!!! Авторката не носи отговорност за проведено самолечение!!!
Печат Е-мейл
Усещанията. Осезанието и обонянието – подценяваните усещания.
При повечето от нас сетивата работят така добре, че ние не схващаме тяхното огромно значение. Изучаването на усещанията е важно за разбирането на психологията. Мозъкът не преживява нищо от външния свят, което не е било вмъкнато в него от сетивата. Сетивата са като шпионки, през които откриваме света – те ни доставят информацията, която е абсолютно необходима за нашето оцеляване. Рецепторите улавят информацията и я привеждат във форма, която мозъкът може да интерпретира. Усвоената от мозъка информация формира основите на нашето възприятие за света. 
Продължава...
 
Печат Е-мейл
Социалната компетентност
В курсовата работа ще бъде представен модел на социална компетентност, който обединява различни подгрупи от конструкти, насочени към постигане на различни цели. В основата на модела лежи разбирането, че социалната компетентност е многомерен конструкт, който обхваща съдържания, обединени в различни подгрупи. Всяка подгрупа е насочена към ефективно постигане на различни цели в траекторията на социалното развитие на Аз-а.
Продължава...
 
Печат Е-мейл
Особености на развитието в периода на зрелостта
Зрялост
Зрелостта е свидетелство за навлизане в битието по отговорен начин. В зрелостта човек разширява своето битие, идва стремеж към създаване на собствено жизнено пространство, интимна връзка, собствен дом. Зрелостта може да се преживее като отвореност, разширяване, но и като загуба. Зрелостта е отговорност към живота, усещане за това какво живота иска от нас. Личността има възможност да се самоосъществи. Фройд определя два основни избора, които стоят пред човека – да се труди и да обича. Една от проявите на зрелостта е умението за справяне в критични ситуации. Мисленето става много по-свободно и задълбочено. Вече е не само абстрактно, но и релативистко.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 8 от 48