Петя Пеева, гр. Бургас 8000, GSM: 0887 634891, aromarelax@abv.bg

Основно меню

Посетете ни във Фейсбук

ПОДАРЕТЕ!!!

Инфо бюлетин

За безплатна информация за нови статии, промоции и продукти от AROMARELAX.EU, моля въведете вашето име и валиден имейл.masla2.jpg
Начало Статии КОЗМЕТИЧЕН МАСАЖ НА ЛИЦЕ
ВНИМАНИЕ: Този сайт дава обща информация за ароматерапията и масажните терапии и не заменя консултацията със специалисти!!! Авторката не носи отговорност за проведено самолечение!!!
Печат Е-мейл
КОЗМЕТИЧЕН МАСАЖ НА ЛИЦЕ

Козметичен масаж на лице          Козметичен масаж на лице          Козметичен масаж на лице 

Действие. Козметичният масаж на лицето е една от най-ефективните процедури за запазване младостта и свежестта на кожата. Той е познат от дълбока древност и е бил на почит сред известните с красотата си Нефертити и Клеопатра. Към по-важните действия на масажа спадат:

  • Премахва отоци и кръгове под очите
  • Подхранва кожата с хранителни вещества и кислород
  • Тонизира мимическата мускулатура
  • Увеличава еластичността на съединителната тъкан
  • Свива порите, премахва комедоните и мъртвите клетки
  • Предотвратява образуването на бръчки
  • Премахва напрежението, кожата засиява, появява се усмивка

Натурални продукти. Козметичният масаж не е особено полезен, ако се работи с минерално масло и синтетични аромати, или ценни съставки като хайвер, злато и етерични масла, прибавени към минерално масло. За съжаление такава е обичайната практика. По възможност преди започване на масажа вижте съдържанието на крема или маслото, което ще бъде използвано. Иначе рискувате да натоварите кожата с още химикали и вредата от процедурата да надхвърли ползата. Уверете се, че вашето лице ще получи най-доброто - 100% натурални продукти (напр. растителни и етерични масла) без консерванти, парфюми, оцветители, сгъстители, стабилизатори и други. По този начин към ефекта от масажа ще добавите и подхранване с витамините, съдържащи се в растителните масла. Спокойно можете да се подложите на тази процедура, дори да имате алергии към козметични продукти, ако очите сълзят след нанасяне на крем или просто имате чувствителна кожа. Ако терапията се прави от ароматерапевт рискът от алергизиране е равен на нула. За да поддържате кожата здрава и тонизирана масажът е желателен веднъж в месеца.

Етеричните масла и кожата. Предимството на ароматерапевтичният масаж на лицето е в това, че въздейства не само на повърхността на кожата, но и на по-дълбоки равнища. Етеричните масла са силно летливи и проникват навътре до дермата, минават през междуклетъчните течности, кръвния поток и лимфната система. Според вида на кожата могат да се подберат различни етерични и растителни масла за нормална, смесена, суха, мазна, зряла, чувствителна, замърсена или пушаческа кожа. От етеричните масла за чувствителна кожа можем за изберем  лайка, розово дърво и лавандула, за дехидратирана - сандалово дърво и здравец, за тонизиране - лимон и мента, за мазна - кедър и иланг-иланг, а за подмладяване - кралица роза. Пшеничният зародиш е най-подходящ за суха кожа, гроздовите семки за мазна кожа, макадамия и карите за зрялата, сусамово за замърсена и др.

Етеричните масла предизвикват значителна промяна в състоянието на кожата.
Те подобряват регенерацията на кожата, регулират дейността на мастните жлези, стимулират обменните процеси, подобряват оросяването на кожата. След масажа е най-добре маслата да останат поне 3-4 часа върху кожата, за да продължат благотворната си работа. Поставянето на тампони с розова вода успокоява очите, така че релаксът е на лицето е 100% осигурен. 

Допълнителна информация:
За растителните масла - Масажи/100% натурални терапии
За етеричните масла - Ароматерапия/Етерични масла
За хидрозолите - Ароматерапия/Хидрозоли
За обичайно използваната козметика - Статии/ Вредни химикали в козметиката .

И накрая един подарък - рецепта за почистване на лице. Нанесете с пръстите 10-20 капки растително масло върху лицето и втрийте хубаво. Изчакайте 5-10 минути и изчистете с тампон, напоен с хидрозол (напр. розова вода). Никога не сте имали по-гладка кожа, нали! 

 
< Предишна   Следваща >